-Oljeepoken mot slutten

Topp-politikere fra Høyre og Senterpartiet slakter regjeringens oljepolitikk.

SLAKTES: Statsminister Jens Stoltenbergs rødgrønne politikerkollega Per Olaf Lundteigen (Sp) gir Stoltenberg det glatte lag for oljepolitikken. Her ser statsministeren på oppryddningen av oljesøl ved Krogshavn etter det havarerte bulkskipet Full City. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SLAKTES: Statsminister Jens Stoltenbergs rødgrønne politikerkollega Per Olaf Lundteigen (Sp) gir Stoltenberg det glatte lag for oljepolitikken. Her ser statsministeren på oppryddningen av oljesøl ved Krogshavn etter det havarerte bulkskipet Full City. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Senterpartiets finanspolitiske talsmann Per Olaf Lundteigen er «hundre prosent» enig med oljeforsker Helge Ryggvik, som i Dagbladet kritiserer Jens Stoltenberg og andre toneangivende politikere for et altfor raskt utvinningstempo.

-Oljeepoken i Norge går mot slutten, og nå må vi forte oss og bruke noe av den enorme finansformuen til å modernisere fastlands-Norge, sier Lundteigen.

-Stoltenberg drivkraften

Han mener krisen hos papirprodusenter som Norske Skog på Follum er et godt eksempel på at Norge har forsømt annen industri på grunn av ensporet oljesatsing.

Lundteigen gir Senterpartiets regjeringspartner Arbeiderpartiet mye av skylda.

-SV og Senterpartiet har vært de kritiske røstene. Det er bare å se på historien fra 1975 og framover, sier Lundteigen.

-Men Senterpartiet har jo også hatt en oljeminister i denne perioden?

-Javisst. Vi er ansvarlig for akkurat det samme, vi. Men det er ingen tvil om at den store kraften i det høye utvinningstempoet er Jens Stoltenberg. Den høye utvinningstakten på olje og gass er jo hans hovedprioritet i den siste fireårsperioden, sier Lundteigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer