Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljefondet deleier i selskapet til styrtet Genova-bru

Statens pensjonsfond utland er deleier i Atlantia, eierselskapet bak Genova-brua som kollapset og tok minst 38 mennesker med seg i døden.

FØRSTEHJELP: Skadede behandles under restene av brua i Genova, etter at 200 meter av motorveibrua kollapset. Video: Carlo Clerici Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som oljefondet, har en eierandel på 1,1 prosent i Atlantia Spa, tilsvarende 2,3 milliarder kroner, opplyser fondet til NTB.

Kommunikasjonsavdelingen skriver i en e-post at ulykker der menneskeliv går tapt er tragiske, men at det er for tidlig å si noe om fondet skal trekke seg ut av selskapet etter hendelsen.

– Oljefondet er eier i 9.146 selskaper og har i snitt en eierandel på 2,4 prosent i alle europeiske børsnoterte selskaper, opplyser presseansvarlig Marthe Skaar.

KOLLAPSER: Et 200 meter langt strekke av motorveibrua Morandi på hovedveien A10 i Genova raste mot bakken i kollapsen. Video: Polizia di Stato / CNN. Vi betaler for dine videoer. Send inn til [email protected] Vis mer

Italias regjering har gått knallhardt ut mot det italienske selskapet Autostrade Per Italia og morselskapet Atlantia etter kollapsen og anklaget eierne for å ha tatt ut profitt istedenfor å investere penger i vedlikehold, noe selskapene har bestridt.

Aksjene til Atlantia falt med over 24 prosent torsdag formiddag etter at infrastrukturgruppen ble suspendert fra børsen i Milano tidligere på dagen.

Minst 38 mennesker omkom da deler av motorveibroen kollapset og personbiler og lastebiler styrtet i bakken tirsdag. Myndighetene fryktet torsdag at så mange som 20 personer fortsatt ligger begravd i ruinene av Morandi-brua i Genova.