Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljefondet har tapt over 12 milliarder på sveitsisk bank

Det norske oljefondet har tapt 12,7 milliarder kroner ved å tidoble eierskapet i den sveitsiske banken Credit Suisse. Fondet har tapt 53 øre for hver krone investert.

MILLIARDTAP: Oljefondet har tidoblet sitt eierskap i Credit Suisse. Det har slett ikke betalt seg. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/NTB Scanpix
MILLIARDTAP: Oljefondet har tidoblet sitt eierskap i Credit Suisse. Det har slett ikke betalt seg. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljefondets investeringer i Credit Suisse har medført et tap på 12,7 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Banken er på listen over oljefondets 20 største aksjeposter. Siden nyttår har den sveitsiske banken hatt et kursfall på Zürich-børsen på 38 prosent. Oljefondet har bygget opp en eierpost i banken siden 1998, som i dag tilsvarer 5 prosent.

Ved årsslutt var den verdt 18,5 milliarder. I dag er verdien 11,3 milliarder kroner.

Credit Suisse etterforskes av italiensk politi for skatteunndragelse og overføringer til skatteparadiser. Banken har et gigantsøksmål mot seg for hvitvasking. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram