Oljefondet i kinesisk melkeskandale

Har investert 94 millioner i skandaleselskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljefondet har investert 94 millioner kroner i ett av de kinesiske meieriselskapene som har sendt tørrmelk og andre meieriprodukter på markedet med det giftige stoffet melamin.

Så langt er fire barn døde, 53.000 barn er forgiftet og 13.000 barn er fortsatt innlagt på sykehus etter å ha drukket morsmelkerstatning eller fått i seg andre melkeprodukter tilsatt det giftige stoffet melamin.

Melkeprodukter fra 22 kinesiske selskap er blitt trukket tilbake, og blant disse finnes også produkter laget av Kinas største melkeprodusent, meieriselskapet China Mengniu Dairy Company. Den kinesiske giganten ble dannet i 1999 og notert på Hongkong-børsen i 2004.

Statens Pensjonsfond - Utland (Oljefondet) er blant selskapets aksjonærer, og har 93.944.000 kroner investert i selskapet, skriver Norwatch.

De fleste barna som er blitt syke, har fått morsmelkerstatning fra selskapet Shijiazhuang Sanlu Group. Ifølge Reuters er China Mangniu Dairy nummer sju på listen over de verste selskapene i melkeskandalen hva gjelder tilsetning av melamin i produktene. Tre av prøvene fra selskapet var positive.

(NTB)

KINA: En kinesisk mor forlater sykehuset med barnet sitt. Så langt er fire barn døde og så mange som 53 000 er forgiftet i melkeskandalen.
KINA: En kinesisk mor forlater sykehuset med barnet sitt. Så langt er fire barn døde og så mange som 53 000 er forgiftet i melkeskandalen. Vis mer