Oljefondet investerte i «Full City»-eier

- Var involvert i kontroversiell våpeneksport til Zimbabwe.

INVESTERTE I EIEREN: Selskapet Cosco, som eier havaristen Full City, skal være en versting i etikklassen, ifølge Norwatch. Oljefondet har investert flere hundre millioner kroner i selskapet, ifølge Norwatch, melder NRK. Foto: Torbjørn Berg
INVESTERTE I EIEREN: Selskapet Cosco, som eier havaristen Full City, skal være en versting i etikklassen, ifølge Norwatch. Oljefondet har investert flere hundre millioner kroner i selskapet, ifølge Norwatch, melder NRK. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det norske oljefondet har investert flere hundre millioner kroner i selskapet som eier det grunnstøtte bulkskipet Full City — Cosco, avslører Norwatch, ifølge NRK.

- I dag er de inne med 373, 8 millioner kroner i det samme selskapet som nå sannsynligvis er ansvarlig for ikke å ha hatt gode sikkerhetsrutiner på sine skip, sier redaktør Pia Gaarder i Norwatch til kanalen.

NRK melder at selskapet går for å være en versting og selskapet skal, ifølge Gaarder, fått klare avtaler på at de bryter etiske regler når det gjelder sjøfart.

Det norske oljefondet har nesten doblet sine investeringer i selskapet som eier grunnstøtte Full City det siste året, til tross for at selskapet går for å være en versting.

Selskapet Full City har fått klare avtaler på at det bryter etiske regler når det gjelder sjøfart.

Norwatch skrev en kritisk rapport til finansdepartementet i fjor som omhandlet det norske oljefondets investeringer i selskapet COSCO etter at selskapet var involvert i en veldig kontroversiell våpeneksport til Zimbabwe.

Gaarder mener det kan bli en vanskelig sak for finansdepartementet å forklare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer