Oljefondet investerte i «Full City»-eier

- Var involvert i kontroversiell våpeneksport til Zimbabwe.

INVESTERTE I EIEREN: Selskapet Cosco, som eier havaristen Full City, skal være en versting i etikklassen, ifølge Norwatch. Oljefondet har investert flere hundre millioner kroner i selskapet, ifølge Norwatch, melder NRK. Foto: Torbjørn Berg
INVESTERTE I EIEREN: Selskapet Cosco, som eier havaristen Full City, skal være en versting i etikklassen, ifølge Norwatch. Oljefondet har investert flere hundre millioner kroner i selskapet, ifølge Norwatch, melder NRK. Foto: Torbjørn BergVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Det norske oljefondet har investert flere hundre millioner kroner i selskapet som eier det grunnstøtte bulkskipet Full City — Cosco, avslører Norwatch, ifølge NRK.

- I dag er de inne med 373, 8 millioner kroner i det samme selskapet som nå sannsynligvis er ansvarlig for ikke å ha hatt gode sikkerhetsrutiner på sine skip, sier redaktør Pia Gaarder i Norwatch til kanalen.

NRK melder at selskapet går for å være en versting og selskapet skal, ifølge Gaarder, fått klare avtaler på at de bryter etiske regler når det gjelder sjøfart.

Det norske oljefondet har nesten doblet sine investeringer i selskapet som eier grunnstøtte Full City det siste året, til tross for at selskapet går for å være en versting.

Selskapet Full City har fått klare avtaler på at det bryter etiske regler når det gjelder sjøfart.

Norwatch skrev en kritisk rapport til finansdepartementet i fjor som omhandlet det norske oljefondets investeringer i selskapet COSCO etter at selskapet var involvert i en veldig kontroversiell våpeneksport til Zimbabwe.

Gaarder mener det kan bli en vanskelig sak for finansdepartementet å forklare.

«Full City» grunnstøtte utenfor Langesund natt til 31. juli. Skipets kinesiske kaptein er siktet for grov uaktsomhet i tjenesten.