Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Oljefondet kunne lett dekke Storbritannias underskudd

The Guardian drømmer om våre 2522 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det norske oljefondet - eller Statens pensjonsfond utland som det formelt heter - er nå så stort at det lett kunne dekke inn hele Storbritannias statsunderskudd på 175 milliarder pund, fastslår den britiske avisa The Guardian.


Avisa har vært på besøk i Norges Bank og er overstrømmende i sin omtale av såvel oljefondet, som dets sjef Yngve Slyngstad.

Artikkelen fastslår at det norske oljefondet er verdens tredje største fond etter to andre fond som også er bygd opp på oljerikdom: Abu Dhabi og Saudi-Arabia

Det norske oljefondet eier mer enn én prosent av verdens aksjer og 1,7 prosent av alle aksjene i Europa.

I intervjuet med The Guardian sier Slyngstad at oljefondet nå snuser på det britiske eiendomsmarkedet. Han sier at Storbritannia blir det første eiendomsmarkedet fondet har planlagt å gå inn i og at dette trolig vil skje før kommende sommer.

Ved utgangen av august var Statens pensjonsfond utland på 2.522 milliarder kroner. Fallet i verdi på 633 milliarder kroner i 2008 er hentet inn, og vel så det. Fondet har aldri vært så stort som det er akkurat nå.

Bare i løpet av august økte fondet med 56 milliarder kroner.

(NTB)

ENORME BELØP: Direktør i Statens pensjonsfond - Utlandet, Oljefondet , Yngve Slyngstad kan konstatere at fondet vokser som aldri før. Bare i august økte det med 56 milliarder kroner. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
ENORME BELØP: Direktør i Statens pensjonsfond - Utlandet, Oljefondet , Yngve Slyngstad kan konstatere at fondet vokser som aldri før. Bare i august økte det med 56 milliarder kroner. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media