Oljefondet ligger langt foran årets målsetting

Verdien på den norske oljefondet har allerede passerte målsettingen for 2014 med over 160 milliarder kroner.

ØKONOMI: Oljefondet stiger og stiger i verdi, men svinger også med milliarder i løpet av sekunder. Faksimile av nettsiden til NBIM.
ØKONOMI: Oljefondet stiger og stiger i verdi, men svinger også med milliarder i løpet av sekunder. Faksimile av nettsiden til NBIM.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Ved utgangen av året har regjeringen budsjettert med at Oljefondet skal være på 5.476 milliarder kroner. Onsdag er det anslaget allerede passert med 161 milliarder kroner.

Fortsetter den positive utviklingen for oljefondet kan det ved utgangen av året kanskje være på mer enn 6.000 milliarder kroner, og i så fall knuse forventningen i regjeringens budsjett med godt over 500 milliarder kroner.

1,1 mill. pr. nordmann Siden nyttår, da verdien var 5.038 milliarder kroner, har verdien steget med 601 milliarder kroner. I dag verdien vært over 5.639 milliarder kroner.

Da er vi allerede mye rikere i Norge enn planlagt i år, og oljefondet utgjør nå 1,1 millioner kroner per innbygger.

For å sette oljefondets verdi litt i perspektiv kan vi ta med at Folketrygdens forpliktelser til alderspensjon, som ifølge revidert nasjonalbudsjett for 2014 er på 6.032 milliarder kroner, tilsvarer 1,18 millioner kroner per innbygger.

Doblet siden 2009
Fondet er nå mer enn doblet siden 2009 da verdien var på 2.640 milliarder kroner.

Oljefondet passerte 3.000 milliarder kroner i verdi i oktober 2010. Nå, bare fire år senere, begynner fondet å nærme seg en dobling av det også.

Flere nyheter Sprett champagnen - fire aksjer knuser rekorder
Wall Street venter spent på kveldens nyheter
Det verste du kan ha på CV'en