Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljefondet passerte 6000 milliarder

Verdien av Oljefondet er nå omtrent like stor som de fremtidige forpliktelsene til folketryden.

OLJEFONDET: Sjef for Oljefondet, Yngve Slyngstad. Foto: REUTERS/Neil Hall
OLJEFONDET: Sjef for Oljefondet, Yngve Slyngstad. Foto: REUTERS/Neil Hall Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Oljefondet (Statens pensjonsfond utland) er for første gang verdt over 6000 milliiarder kroner. Ved 13-tiden torsdag var verdien av fondet 6024 milliarder kroner.

Og bare siden tirsdag har verdien da økt med om lag 100 milliarder kroner.

Like stort som Folketrygden Oljefondet er da også på ca. 1,18 millioner kroner pr. nordmann.

Oljefondets verdi er, for alle praktiske formål, også like stort som Folketrygdens fremtidige forpliktelser til alderspensjoner, som ved utgangen av 2014 er beregnet til å være på 6038 milliarder kroner.

Ett år foran skjema I nasjonalbudsjettet har regjeringen et verdianslag for oljefondet ved utgangen av 2014 på 5545 milliarder kroner. Inkludert Statens pensjonsfond innland er verdien anslått til 5724 milliarder kroner. Det er passert for lenge siden.

Ved utgangen av neste år anslås verdien av oljefondet i nasjonalbudsjettet for 2015 å være på 6015 milliarder kroner. Dermed er anslaget for 2015 også nådd allerede.

Inkludert Statens pensjonsfond innland er anslaget for den samlede verdien av pensjonsfondet, inn- og utland, ved utgangen av 2015 på 6206 milliarder kroner.

Statens pensjonsfond innland, som forvaltes av Folketrygdefondet, var ved utgangen av 3. kvartal på 182,4 milliarder kroner, og legges det til oljefondet er anslaget allerede oppfyllt - ett år før tiden.

Flere nyheter DETNOR-sjefen om oljeprisen: - Dette er en god krise
Hvor går aksjemarkedet i 2015?
DNB og Seadrill-skrell på børsen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling