ANSETTER: Sjef for Statens pensjonsfond utland, Yngve Slyngstad, varsler ansettelser. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ANSETTER: Sjef for Statens pensjonsfond utland, Yngve Slyngstad, varsler ansettelser. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Oljefondet skal ansette 200 nye medarbeidere

Oljefondet har vokst seg stort, men skal bli enda større. 200 nye medarbeidere skal ansettes de neste to årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en ren konsekvens av at fondet er stort og blir enda større, sier Yngve Slyngstad som er sjefen for Statens pensjonsfond utland, til Dagens Næringsliv.

Slyngstad er administrerende direktør i Norges Bank Investment Management (NBIM), som er ansvarlig for det såkalte Oljefondet. I investeringsstrategien for de neste tre årene peker NBIM på en rekke vekstplaner:

Investeringene i framvoksende økonomier i Afrika og Midtøsten skal bli større, 5 prosent av fondet skal investeres i eiendom, fondet vil eie minst 5 prosent av aksjene i over 100 selskaper, investeringene i såkalt grønn teknologi skal dobles, aksjeutlånsprogrammet skal utvides betraktelig, og 5 prosent av fondet skal forvaltes eksternt. I tillegg skal altså over 200 nye ansatte plusses på dagens 386 i det som er verdens største statlige investeringsfond, skriver avisen.

Slyngstad forteller at Oljefondet vil utvise et mer aktivt eierskap når det de neste årene kommer til å eie over 5 prosent av mer enn 100 selskaper, først og fremst i Europa.

(NTB)