POPULÆRT: Ninetondo-aksjene har fått et solid oppsving etter at Pokémon Go ble sluppet. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
POPULÆRT: Ninetondo-aksjene har fått et solid oppsving etter at Pokémon Go ble sluppet. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Oljefondet tjener på Pokémon Go

Har investert i Nintendo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljefondet har fått milliardgevinst på sine Nintendo-aksjoner etter at mobilspillet Pokémon Go ble lansert, skriver Dagens Næringsliv.

Statens pensjonsfond utland, også kjent som oljefondet, begynte å investere i Nintendo-aksjer i 1998. Ifølge avisen eide fondet 0,73 prosent av Nintendo den 31. desember 2015, og om det ikke har solgt eller kjøpt av aksjene i år, tilsvarer kursøkningen en oppgang på 1,35 milliarder kroner for oljefondet. Til sammen er aksjeposten nå verdt 2,66 milliarder kroner.

Oljefondets presseavdeling opplyser at de ikke ønsker å kommentere enkeltinvesteringer.

Nintendo, The Pokémon Company og Niantic står bak Pokémon Go. Det er ikke utelukkende mobilspillet som er årsaken til oppgangen for Nintendo. At aksjen stiger henger ifølge Dagens Næringsliv sammen med muligheten til å kapitalisere på merkevaren Pokémon.

(NTB)