Oljefondsjefens hytte rammet av oljesøl

- Jeg håper det er en tankevekker, sier leder for Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

IDYLL: Yngve Slyngstads hytte. Oljen fra Full City har nådd Slyngstads hytteområde. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
IDYLL: Yngve Slyngstads hytte. Oljen fra Full City har nådd Slyngstads hytteområde. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag avslørte Norwatch, ifølge NRK, at det norske oljefondet har investert flere hundre millioner kroner i selskapet som eier det grunnstøtte bulkskipet Full City, Cosco. Skipet grunnstøtte utenfor langesund i Telemark natt til 31. juli, og har lekket store mengder olje.

- Har ikke mottatt rapport- I dag er de inne med 373,8 millioner kroner i det samme selskapet som nå sannsynligvis er ansvarlig for ikke å ha hatt gode sikkerhetsrutiner på sine skip, sa redaktør Pia Gaarder i Norwatch til kanalen.

Gaarder forteller at Norwatch tidligere har advart norske myndigheter mot selskapet, etter at selskapet skal ha vært involvert i en veldig kontroversiell våpeneksport til Zimbabwe.

Finansdepartementet ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, men har lagt ut en uttalelse på sine nettsider der de skriver at de ikke har mottatt rapporten og at våpeneksport til Zimbabwe uansett ikke er en grunn til utelukkelse fra fondet.

Oljefondsjef rammet av oljesølYngve Slyngstad, som er leder for Statens pensjonsfond - Utland eller Oljefondet, har selv en hytte i Portør like utenfor Kragerø. Området hytta ligger i er et av områdene som er tilgriset etter at Coscos skandaleskip grunnstøtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer