- Oljefritt Lofoten er viktigere enn Alta-vassdraget

Veteranene fra miljøkrigen på 70- og 80-tallet kurser oljemotstandere i aksjonisme.

KLARE TIL NY KAMP: Tidligere leder av Folkeaksjonen mot utbygging av Alta-Kautokeino-vassdraget Alfred Nilsen og kampfellen Per Flatberg åpner i kveld Natur og Ungdoms sommerleir. Foto: Jo Straube
KLARE TIL NY KAMP: Tidligere leder av Folkeaksjonen mot utbygging av Alta-Kautokeino-vassdraget Alfred Nilsen og kampfellen Per Flatberg åpner i kveld Natur og Ungdoms sommerleir. Foto: Jo Straube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOFOTEN (Dagbladet): Fra kaia i Henningsvær i Lofoten varsler to av Norges mest kjente miljøkrigere en lang og hard kamp mot politikere og oljeindustrien som vil åpne området for oljeutvinning.

Trenes i sivil ulydighet Tidligere leder av Folkeaksjonen mot utbygging av Alta-Kautokeino-vassdraget Alfred Nilsen og kampfellen Per Flatberg åpner i kveld Natur og Ungdoms sommerleir. Der er 260 ungdommer fra hele landet blant annet skal trene på organisasjons- og kampanjebygging. - Å stoppe oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen er viktigere enn det Alta-saken var på slutten av 70-tallet og i 80-årene. Dette er en del av et globalt klimaproblem, i tillegg til trusselen oljeutvinning utgjør for lokale næringer som fiske og turisme, sier Nilsen til Dagbladet.

Praktiske øvelser innen sivil ulydighet til havs står også på dagsorden.

- Vi er jo dømt etter oppviglerparagrafen begge to, så jeg er litt usikker på hvor mye vi skal si i dette intervjuet, ler Flatberg.

- Jeg tror ungdommen her kan nok om sivil ulydighet, vi skal bidra mer vår kunnskap for å bygge en enda sterkere og bredere folkeaksjon, legger Nilsen til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer