Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljefunn på Ormen Lange

Hydro har gjort et overraskende oljefunn i en ny letebrønn på Ormen Lange-feltet. Feltet har hittil vært ansett som et rent tørrgassfelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger Aftenblad har fått opplyst at det er funnet en fire meter tykk oljekolonne. Det er en tynn oljesone, men regnes som et uhyre spennende spor, melder avisa.

Funnene analyseres nå av både Hydro og Oljedirektoratet (OD). Foreløpig er det usikkert hvor mye olje det kan finnes, og hvilke konsekvenser det kan få for den videre letingen.

Ormen Lange er det nest største gassfunnet på norsk sokkel, etter Trollfeltet. Troll var også regnet som et rent gassfelt . Der var også oljesonene så tynne at man ikke hadde tro på oljeproduksjon. Men ny teknologi har gjort Troll til et av de aller mest produktive oljefeltene på norsk sokkel.

Den nye Ormen Lange-boringen startet 15. juli, og ble avsluttet nylig. Hverken Hydro eller OD vil kommentere funnet foreløpig, melder Stavanger Aftenblad.

(Dagbladet.no)