Oljegissel synes synd på kidnappere

Seks gisler fra amerikansk oljeselskap løslatt i Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seks av ni gisler fra det amerikanske selskapet Willbros ble i dag løslatt av gruppen som har holdt dem som fange siden 18. februar. Tre av gislene er fortsatt fanger.

Det første gisselet som ble løslatt var den 69 år gamle Macon Hawkins fra Texas, USA. Han ble overlatt til en gruppe overraskede journalister som besøkte gisseltagerne i dag. Mannen lider av sukkersyke, og har bursdag i dag.

- Jeg fikk en varm Sprite-brus i dag morges, men jeg ser fram til en varm dusj med sjampo, deodorant til armhulene og en barberhøvel, sa han etter løslatelsen.

Han bærer ingen nag til gisseltagerne.

- Jeg har sett de små landsbyene de bor i. De er lutfattige.

Politiske krav

De ni gislene ble tatt til fange 18. februar av en gruppe som kaller seg «Frigjøringsbevegelsen for Nigerdeltaet». Gruppen krever at en større del av oljeinntektene skal bli i regionen, og vil ha to ledere løslatt fra fengsel. De ni oljearbeiderne jobbet med å legge en rørledning for Shell.

Etter løslatelsen av Hawkins ble ytterligere fem gisler løslatt. Disse er fra Thailand, Filippinene og Egypt. To amerikanere og en brite er fortsatt i fangenskap.

Gruppen har tidligere kidnappet fire utenlandske oljearbeidere, som ble satt fri i slutten av januar etter tre ukes fangenskap.

LØSLATT PÅ BURSDAGEN: Macon Hawkins fra Kosciusko, Texas, ble kidnappet for nesten to uker siden mens han la rørledning for Shell i Nigeria. I dag ble han løslatt.