Oljeindustrien har ikke fortalt om farlige kjemikalier

Får kraftig refs i fersk rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Petroleumstilsynet har på oppdrag fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet gjennomført et pilotprosjekt for å kartlegge eksisterende kunnskap om tidligere og nåværende eksponering for kjemikalier offshore, samt identifisere eventuelle kunnskapshull.

Pilotprosjektet ble igangsatt etter at Dagbladet satte fokus på krefttilfeller og giftskader blant oljearbeidere i Nordsjøen.Sluttrapporten som er publisert i dag, konkluderer med at oljebransjen har for dårlig risikokontroll med kjemikalier. Dette gjelder ikke bare historisk, men er situasjonen også i dag, heter det i rapporten.

- Vi skal ikke legge skjul på at det har vært uheldige episoder, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Hjertvik i Oljeindustriens Landsforening (OLF) til Dagbladet.no.

Statsråden vil ha møte

Statsråd Bjarne Håkon Hanssen varsler møte med oljebransjen senere denne måneden.

- Jeg vil utfordre industrien til å ta et krafttak for å kartlegge og bedre kunnskapsnivået om kjemisk eksponering og helserisiko. Derfor har jeg invitert berørte parter og Petroleumstilsynet til et møte 19. juni for å bli orientert om hvordan de problemene som avdekkes i rapporten skal følges opp, sier Hanssen og utdyper:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer