PROBLEMER: Produksjonen på Snorre A og Draugen i Nordsjøen måtte stenges en periode fordi Petroleumstilsynet mener sikkerheten ikke er god nok, etter at det ble klart at i alt åtte plattformer var utstyrt med livbåter som hadde svakheter. Her er Snorre A-plattformen med livbåt-installasjonen stikkende ut fra boligseksjonen. For noen uker siden var svakheter i en opphengskrok årsaken til tilsvarende livbåtsproblemer, og nå sist er det avdekket feil på utløsermekanismene på livbåtene om bord Veslefrikk og Kristin. Arkivfoto: STATOIL / SCANPIX / HO
PROBLEMER: Produksjonen på Snorre A og Draugen i Nordsjøen måtte stenges en periode fordi Petroleumstilsynet mener sikkerheten ikke er god nok, etter at det ble klart at i alt åtte plattformer var utstyrt med livbåter som hadde svakheter. Her er Snorre A-plattformen med livbåt-installasjonen stikkende ut fra boligseksjonen. For noen uker siden var svakheter i en opphengskrok årsaken til tilsvarende livbåtsproblemer, og nå sist er det avdekket feil på utløsermekanismene på livbåtene om bord Veslefrikk og Kristin. Arkivfoto: STATOIL / SCANPIX / HOVis mer

Oljeindustrien på teppet hos Petroleumstilsynet

I ferd med å miste både tålmodigheten og tilliten til selskapenes behandling av livbåtproblemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representanter for 40 rederier og operatørselskap må fredag inn på teppet i Petroleumstilsynet. Tilsynsorganet er i ferd med å miste både tålmodigheten og tilliten til selskapenes behandling av livbåtproblemet på norsk sokkel.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det de siste hendelsene på Kristin og Veslefrikk i Nordsjøen som gjør at Ptil-sjefen Magne Ognedal har funnet det nødvendig å innkalle hele industrien.

- Vi kaller inn industrien for å minne om plikten til å sikre at livbåtene er funksjonsdyktige, sier pressetalsmann Ole-Johan Faret i Ptil til avisen.

På Kristin og Veslefrikk var det utløsermekanismen som skapte vanskeligheter. I forbindelse med utskifting av livbåtene ble det oppdaget at de ikke løste seg ut slik de skulle.

Feilene kommer på toppen av en lang rekke svakheter som er oppdaget på frittfall-livbåtene de siste årene.

(NTB)