- Oljekatastrofen et argument mot boring i nord

Mener SV-leder Kristin Halvorsen.

STERKT ARGUMENT: SV-leder Kristin Halvorsen mener at oljekatastrofen i Mexicogolfen er et sterkt argument mot oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
STERKT ARGUMENT: SV-leder Kristin Halvorsen mener at oljekatastrofen i Mexicogolfen er et sterkt argument mot oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

SV-leder Kristin Halvorsen mener at oljekatastrofen i Mexicogolfen er et sterkt argument mot oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen.

Ifølge myndighetene i Louisiana er over 600 dyrearter truet av det massive oljeutslippet.

SV-leder Kristin Halvorsen mener miljøkatastrofen må dempe lysten på å starte oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen.

- Jeg tror dette gjør veldig sterkt inntrykk på veldig mange fordi det viser at selv om man har veldig mange sikkerhetsforanstaltninger og topp moderne teknologi, så kan man aldri forsikre seg mot et uhell når man driver med olje, sier Halvorsen til NRK.

Tidligere denne uken trakk den republikanske California-guvernør Arnold Schwarzenegger tilbake sin støtte til oljeboring utenfor kysten av California på grunn av oljekatastrofen i Mexicogolfen.

- Man går gjennom denne enorme mengden studier og forskning og er til slutt overbevist om at det er trygt. Men så slår man på TV-en og ser denne enorme katastrofen, og da tenker man: Hvorfor skal vi ta risikoen? Risikoen er mye større enn det er verdt, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer