Oljeminister Terje Søviknes feil­informerte Stortinget: - Veldig alvorlig

Omstridt kjempeprosjekt blir ikke lønnsomt før i 2022, tre år seinere enn Søviknes først hevdet.

FEILINFORMERTE: Terje Søviknes (Frp) støttet seg til informasjon fra oljeselskapet ENI. Den informasjonen viste seg å ikke stemme. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FEILINFORMERTE: Terje Søviknes (Frp) støttet seg til informasjon fra oljeselskapet ENI. Den informasjonen viste seg å ikke stemme. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Olje- og energiminister Terje Søviknes feilinformerte Stortinget tidligere denne måneden.

Det var i et skriftlig svar til SV den 10. oktober at Søviknes hevdet at statens investeringer i det omstridte Goliat-feltet i Barentshavet vil være tilbakebetalt innen 2019/2020.

Nå går statsråden kanossagang og innrømmer at han ga Stortinget informasjon som ikke var riktig. Søviknes bommet med flere år i spørsmålet om når Goliat-feltet i realiteten vil sørge for inntekter til AS Norge.

Feilinformasjon

Det er det italienske oljeselskapet ENI som driver Goliat-feltet. Terje Søviknes forklarer i et brev til Stortinget, datert 19. oktober, at han støttet seg til opplysninger ENI har gitt departementet da han svarte SV.

«I mitt svar oppga jeg, basert på informasjon fra operatøren, 2019/2020 som årstall for når samlede inntekter, fratrukket driftskostnader, overstiger investeringkostnaden. Selskapet har nå opplyst at de har oppgitt feil årstall til departementet. Det riktige året er 2022», skriver Søviknes i et svar til Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer