Oljeministeren i havsnød

Olje- og energiminister Olav Akselsen måtte reddes til land i formiddag, da masta på seilskuta han var på brakk midt i Bømlafjorden. I tillegg tok båten inn vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var høy sjø og tåke i området da Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om at seilskuta «Quinden» med statsråd Olav Akselsen ombord var i havsnød. Båten hadde brukket masta og lå og drev midt i Bømlafjorden nord for Haugesund. Det var en annen båt i området som varslet Hovedredningssentralen.

Tok inn vann

Seilbåten hadde også fått et hull i skroget og tok inn vann. Først ble det meldt om at båten kunne synke, men etterhvert viste det seg at mannskapet på seks klarte å øse vannet bort selv.

I tillegg hadde statsråden fått stopp på motoren.

Rask hjelp

Hovedredningssentralen på Sola ble kontaktet klokka 10.33.

- Redningsskøyta «Nils Aure» har base rett ved. Hjelpen var derfor på plass i løpet av 5-10 minutter, opplyser vakthavende redningsleder Tor Eyvind Moss ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.no. Han karakteriserer hendelsen som udramatisk. Først ble det meldt at hullet i skroget kom av at skuta hadde gått på et skjær. Dette avkrefter redningslederen overfor Dagbladet.no.

Ingen ble skadd i redningsaksjonen.

<B>GIKK BRA:</B> Statsråd Olav Akselsen måtte reddes til land da skuta han var på havarerte.