Oljeministeren vil tømme norsk sokkel for olje

Vil ikke bidra til økte klimaproblemer, mener han.

 KLAR TALE:  Oljeminister Tord Lien (Frp) er klar på at oljen som ligger under norsk havbunn, skal hentes opp. Foto: NTB Scanpix.
KLAR TALE: Oljeminister Tord Lien (Frp) er klar på at oljen som ligger under norsk havbunn, skal hentes opp. Foto: NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeminister Tord Lien (Frp) er klar på at oljen som ligger under norsk havbunn, skal hentes opp. Økt utvinning av norsk olje og gass ikke vil bidra til økte klimaproblemer, mener han.

Gass er dessuten en del av løsningen, sier oljeministeren.

- Oljen kan ikke bli liggende under havbunnen. Vi vil derfor at aktiviteten på norsk sokkel økes for å finansiere velferdsstaten, sier han til Adresseavisen.

Under tirsdagens Oljeforum på Orkanger hadde han en klar utfordring til de fremmøtte.

- Oljebransjen må få ned kostnadsnivået slik at felt som ikke er lønnsomme i dag, blir lønnsomme i fremtiden, sier Lien, som mener økt oljeutvinning passer som hånd i hanske med målet om å redusere utslipp av klimagasser.

Statsråden peker blant annet på befolkningsveksten og at stadig flere mennesker får økt velstand, som igjen fører til økt behov for energi.

- Vi må huske på at vi uansett skal slite hardt med å opprettholde oljeproduksjonen på 90 prosent av dagens nivå, og jeg mener det er plass til norsk oljeproduksjon innenfor togradersmålet, sier han og legger til:

- Gass er dessuten en del av løsningen fordi den erstatter kull. Det samme er økt bruk av CO2-fangst som brukes i altfor liten grad i dag.

(NTB)