Oljen har nådd fram til Florida

Se bildeserien fra de hvite strendene i Pensacola, som nå blir tilgriset av oljen fra utblåsingen i Mexicogulfen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
STOR JOBB: Disse har en stor jobb foran seg i å rydde bort all oljen som kommer inn til Pensacola-stranda i Florida. (ALLE FOTO: SCANPIX)
MOTSETNINGER: Mannskapene må rydde opp i oljesølet blant folk som helst vil slappe av og slikke sol.
IDYLL?: Michael Tabb (10) og søstera Kathleen Tabb (8) leker med sanda mens folk rydder opp oljesøl i bakgrunnen.
SKITTEN SAND: Et barn leker på stranda i Florida. Nå har oljen fra Mexicogulfen nådd fram til ferieparadiset - seks uker etter utblåsingen.
ØDELEGGENDE?: At folk skulle rense stranda for oljesøl kom nok som en overraskelse for Deanna Smith (t.v) og dattera Alyssa som tar det rolig i sola.
GRISER TIL IDYLLEN: Et tynt oljelag og baller med olje vasket i natt opp på de hvite strendene i Pensacola, lengst vest i Florida.
KAN FÅ ØKONOMISKE FØLGER: Turistindustrien i «Solskinnstaten» har en verdi på 60 milliarder dollar i året.
- TRIST: - Det er veldig trist fordi vi kommer hit på ferie hver sommer, og nå er det slutt. Det er vanskelig å tro, for dette har alltid bare vært hvit sand, sier Grace Vondohlen etter å ha plukket opp en klissete brun oljeball.
GRISETE: Et tynt oljelag og baller med olje vasket i natt opp på de hvite strendene i Pensacola, lengst vest i Florida.
IKKE SÅ HVITE LENGRE: Den første oljen fra utblåsingen i Mexicogolfen har nådd fram til de hvite strendene lengst vest i Florida.
STOR JOBB: Den første oljen fra utblåsingen i Mexicogolfen har nådd fram til de hvite strendene lengst vest i Florida.
SOLFYLT: Den første oljen fra utblåsingen i Mexicogolfen har nådd fram til de hvite strendene lengst vest i Florida.
OLJE VASKET OPP: Den første oljen fra utblåsingen i Mexicogolfen har nådd fram til de hvite strendene lengst vest i Florida.

||| Et tynt oljelag og baller med olje vasket i natt opp på de hvite strendene i Pensacola, lengst vest i Florida, melder Reuters.

Det er første gang det er meldt at oljen fra utblåsingen i Mexicogolfen er nådd fram til Florida. Myndighetene og turistnæringen frykter nå at det kan bety store økonomiske tap for den sterkt turismeavhengige delstaten.

Turistindustrien i «Solskinnstaten» har en verdi på 60 milliarder dollar i året. 

Den første oljen ble oppdaget på strendene på Santa Rosa Island, en av øyene i en kjede med øyer utenfor kysten ved Pensacola. Senere også på stranda ved byen Pensacola. Det skjer seks uker etter at utblåsingen fra Deepwater Horizon i Mexicogulfen startet.

I bildeserien kan du se barn og andre som slikker sol på stranda, samtidig som mannskaper kommer for å prøve å få bort oljesølet. Noen av de som slapper av på stranda plukket opp noen av oljeballene, som varierer i størrelse fra en knapp til en tennisball, skriver NTB.

- Forferdelig - Det er veldig trist fordi vi kommer hit på ferie hver sommer, og nå er det slutt. Det er vanskelig å tro, for dette har alltid bare vært hvit sand, sier Grace Vondohlen etter å ha plukket opp en klissete brun oljeball.

- Jeg synes det er forferdelig. Man kan se skjell, maneter og søppel her, men jeg har aldri sett olje her. Det er helt sykt, sier Anthony Cross, som spaserte på stranda sammen med sine tre døtre.

Turistnæringen i Florida lover å være full åpenhet og vil bruke video som viser strendene direkte og Twitter slik at turister kan sjekke situasjonen før de bestiller reisen.

- Vi kan ikke bare sitte her og si at hele Florida kommer til å være stengt som resultat av dette, for det er ikke sant, sier Chris Thompson ved delstatens turiststyre.