TRÅLER OLJE: Rekefiskere, som ikke kan fiske i forbudssonene, blir satt til å samle opp olje. Den rustrøde fargen skyldes kjemikaliene som dumpes over sølet for å begrense spredning. Foto: AP Photo/Eric Gay/SCANPIX
TRÅLER OLJE: Rekefiskere, som ikke kan fiske i forbudssonene, blir satt til å samle opp olje. Den rustrøde fargen skyldes kjemikaliene som dumpes over sølet for å begrense spredning. Foto: AP Photo/Eric Gay/SCANPIXVis mer

Oljen har truffet land

Delstaten Louisiana rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Olje fra lekkasjen i Mexicogolfen har for første gang nådd land i delstaten Louisiana, ifølge amerikanske myndigheter.

Et mindre oljeflak skyldte torsdag i land på en øy utenfor kysten av Louisiana, ifølge en offentlig tjenestemann. Opplysningen kommer mindre enn et døgn etter at myndighetene hevdet det gigantiske oljeflaket ville holde seg i ro de nærmeste dagene, melder NTB.

Oljeselskapet BP, som holdes ansvarlig for katastrofen, opplyste i går at de har stanset den minste av tre lekkasjer, etter at riggen Deepwater Horizon eksploderte og havarerte 20. april.

Det vil imidlertid ikke det enorme volumet som lekker ut - trolig rundt 795 000 liter daglig - legger de til. BP skal nå forsøke å senke den første av tre enorme kupler over de andre lekkasjene.

Håpet er at disse kan samle opp og lede oljen til fartøy på overflaten. En avlastningsbrønn, som trolig tar 90 dager å drille, skal etter planen stanse lekkasjen for godt.