- Oljen kan gi 2.000 nye arbeidsplasser i nord

Ny rapport fra oljenæringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen kan gi mellom 1.000 og 2.000 nye arbeidsplasser i nord, viser en ny rapport fra oljenæringen.

- Prognosene sier at norsk petroleumsproduksjon vil falle markant i løpet av det neste tiåret. Tilgang til nye leteområder vil videreføre statlige inntekter til beste for fellesskapet og opprettholde sysselsettingen, sier administrerende direktør Per Terje Vold i Oljeindustriens landsforening (OLF).

Sammen med Norsk Industri, Rederiforbundet og LO, utgjør OLF det såkalte KonKraft, en sammenslutning som jobber for å styrke konkurransekraften til norsk oljeindustri. Ifølge en KonKraft-rapport som presenteres tirsdag, kan olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen gi inntil 2.000 nye arbeidsplasser lokalt og regionalt når ringvirkninger inkluderes.

Beregningene tar utgangspunkt i to store, tre mellomstore og noen mindre funn, med forutsetninger om ressurser på om lag 2 milliarder fat oljeekvivalenter.

Rapporten mener oljeleting i nord ikke er noen trussel mot fisk og miljø og hevder miljødebatten er preget av «omtrentlig og uriktig omgang med begreper».

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) vil få overlevert rapporten fra KonKraft under en tilstelning i ettermiddag.

(NTB)