VERDIEN PÅ OLJE HALVVERT PÅ ET ÅR:  Eksportverdien av olje falt med 17,9 milliarder kroner fra desember til desember. Foto: SCANPIX
VERDIEN PÅ OLJE HALVVERT PÅ ET ÅR: Eksportverdien av olje falt med 17,9 milliarder kroner fra desember til desember. Foto: SCANPIXVis mer

Oljen nesten halvvert i verdi

Falt med 17,9 milliarder kroner fra desember til desember.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksportverdien av råolje var i desember på 17,9 milliarder kroner, en nedgang på 45 prosent fra desember året før. Dette er den laveste verdien på fire år.

Gjennomsnittlig pris per fat råolje falt fra over 500 kroner i desember 2007 til 291 kroner i desember 2008, altså bortimot en halvering av prisen. Antall eksporterte fat er derimot det høyeste i 2008.

Eksporten av naturgass økte med 35 prosent fra desember året før - og endte på 20,1 milliarder, den høyeste verdien som er registrert.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) eksporterte vi varer for 65 milliarder kroner i desember, mens importen utgjorde 38 milliarder.

Av varer som ble importert unntatt skip og oljeplattformer, var det biler som falt mest på statistikken. På grunn av finanskrisen var importen av biler særlig lav i årets siste måneder.

(NTB)