Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljen stopper ikke likevel

Regjeringen vedtok fredag å bruke tvungen lønnsnemnd mot streiken i Nordsjøen. Oljearbeiderne hudfletter beslutningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedtaket ble gjort i ekstraordinært statsråd kl 14. Kommunalminister Sylvia Brustad ringte etter kort tid til Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS) og orienterte om vedtaket, som betyr at arbeidskamp om de aktuelle tvistespørsmålene i oljesektoren er forbudt.

Arbeidsgiverne hadde varslet full lockout fra natt til lørdag, og en beslutning om lønnsnemnd var ventet. Vedtaket er gjort som en såkalt provisorisk anordning, fordi Stortinget ikke er samlet.

- En opptrapping av arbeidskonflikten ville ført til produksjonsstans på alle felt på sokkelen og fått store samfunnsøkonomiske virkninger. En konflikt ville hatt svært negative konsekvenser for Norges troverdighet som gassleverandør, melder fra Kommunaldepartementet.

- Vi er meget skuffet. Dette er niende gang myndighetene bruker tvangsmidler for å løse en konflikt der OFS har vært involvert, sier OFS-leder Nustad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling