Oljeoppgang trekker børsen opp

Oljeprisøkning og oppgang på Wall Street gir behersket optimisme på Oslo Børs i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er forsiktig oppgang på Oslo Børs torsdag, men fortsatt lavt volum og avventende holdning preger formiddagen.

Etter halvannen times handel er hovedindeksen opp 0,6 prosent på 183,5 poeng og totalindeksen opp omtrent det samme på 1.237 poeng. Omsetningen er på under 400 millioner kroner.

Det er oppgang i de fleste tungvekteren med unntak av Tomra, som sliter under tvil om det virkelig blir innført pant på engangsemballasje slik regjeringen har varslet. I går falt aksjen under 100 kroner for første gang på ett år, men krøp opp mot slutten. I dag er aksjen ned en snau prosent på 102,5 kroner.

Statoil er opp 1,6 prosent til 65kroner som følge av høyere oljepris over natten samt oppgang for oljeaksjer i USA i går.

Viktigste bidragsyter til oppgangen er likevel RCL, som fortsetter opp i dag. Selskapet overrasket med sterke kvartalstall, og aksjen endte opp på 198 kroner i USA i går. I Oslo er aksjen siste omsatt på 195,5 kroner, opp 3,4 prosent i forhold til slutt i Oslo i går.

PGS er også opp i kjølvannet resultatregnskapet for andre kvartal som ble offentligjort i går. Kursen er opp hele fem prosent på 94,5 kroner etter halvannen times handel.

Gårsdagens store taper som følge av nyheten om OPEC produksjonskutt, Frontline, stiger 1,5 prosent igjen til 136 kroner.

Det er først og fremst oljerelaterte aksjer som går bra. Smedvig er også en av vinnerne med en oppgang på 4,5 prosent til 82 kroner for a-aksjen.

På taperslisten ligger først og fremst IT-aksjer. Visma faller etter sterk kursoppgang i går. Kursen er ned 3,5 prosent på 56 kroner. Tandberg Television og Tandberg er også svakt ned.

I Europa er det moderat oppgang på de store børsene.