Oljeoppgang trekker børsen opp

Oljeprisøkning og oppgang på Wall Street gir behersket optimisme på Oslo Børs i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er forsiktig oppgang på Oslo Børs torsdag, men fortsatt lavt volum og avventende holdning preger formiddagen.

Etter halvannen times handel er hovedindeksen opp 0,6 prosent på 183,5 poeng og totalindeksen opp omtrent det samme på 1.237 poeng. Omsetningen er på under 400 millioner kroner.

Det er oppgang i de fleste tungvekteren med unntak av Tomra, som sliter under tvil om det virkelig blir innført pant på engangsemballasje slik regjeringen har varslet. I går falt aksjen under 100 kroner for første gang på ett år, men krøp opp mot slutten. I dag er aksjen ned en snau prosent på 102,5 kroner.

Statoil er opp 1,6 prosent til 65kroner som følge av høyere oljepris over natten samt oppgang for oljeaksjer i USA i går.

Viktigste bidragsyter til oppgangen er likevel RCL, som fortsetter opp i dag. Selskapet overrasket med sterke kvartalstall, og aksjen endte opp på 198 kroner i USA i går. I Oslo er aksjen siste omsatt på 195,5 kroner, opp 3,4 prosent i forhold til slutt i Oslo i går.

PGS er også opp i kjølvannet resultatregnskapet for andre kvartal som ble offentligjort i går. Kursen er opp hele fem prosent på 94,5 kroner etter halvannen times handel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer