Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljepris på 12,5 dollar i påvente av oljekutt

Oslo Prisen på nordsjøolje for levering i april lå midt på dagen i dag på 12,5 dollar fatet. Spotprisen lå bare få cent under.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt tyder på at organisasjonen for oljeeksporterende land, OPEC, kommer med et kutt-utspill i løpet av ettermiddagen eller kvelden. OPEC-landene Saudi-Arabia, Venezuela, Algerie og Iran samt Mexico, som i likhet med Norge står utenfor OPEC, var samlet til møte i Haag i går og i dag.

Her hjemme synes både regjeringen og Arbeiderpartiet å være innstilt på nye kutt i norsk oljeproduksjon.

Prisutsiktene er imidlertid svært usikre, fordi oljeprisen har steget markert den siste uka som følge av forventningen om produksjonskutt. Uteblir kuttene, eller blir de mindre enn forventet, kan det føre til nytt prisfall.

Oljebørsen i London stengte på 12,18 dollar fatet i går, men nivået gjennom dagen lå rundt 12,5 dollar. I løpet av formiddagen i dag steg oljeprisen opp til dette nivået igjen.

Kronekursen, som påvirkes sterkt av oljeprisen, hadde svekket seg ørlite i formiddag i forhold til ett døgn tidligere. Men nivået rundt 8,50 kroner mot euro, som krona nå ligger på, er det sterkeste siden august i fjor.

Oslo Børs får også drahjelp av oljeprisen på sin tur oppover. Midt på dagen i dag var totalindeksen steget med oppunder halvannen prosent til 1044 poeng. Skipsindeksen, hvor offshore inngår, hadde steget mest.

(NTB)