Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljeprisen bykser opp etter rykter om hemmelig Russland-avtale

Høyeste oljepris på lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oljeprisen er på vei opp. Tirsdag ble et fat nordsjøolje solgt for 44 dollar fatet, det høyeste på lenge. 

Det er en oppgang på 3,3 prosent på én dag.

Oppgangen skyldes ifølge E24 rykter om at Russland og Saudi-Arabia er blitt enige om en stillstand i oljeproduksjonen.  

- Det hoppet vi har sett etter klokken halv fem i dag skyldes en nyhet fra Interfax som sier at Saudi-Arabia har kommet til en enighet med Russland om produksjonsfrys, sier sjefstrateg for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop til nettstedet. 

Liknende rykter har versert tidligere, uten at det har medført riktighet.

I januar i år var oljeprisen under 30 dollar fatet.

Bjarne Schieldrop minner om at Saudi-Arabia nylig fortalt at det ikke ville bli noen fryseavtale uten at Iran var med på på den. 

- Da fikk vi et fall i prisene. Men så kommer Kuwait med en uttalelse om at det kan bli frys uavhengig av Iran, og da gikk prisene opp igjen.

Førstkommende søndag samles noen av verdens største oljeprodusenter til oljemøte i Qatar. Der skal en mulig oljefrys diskuteres blant land som Qatar, Russland, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater.

- Hvis alle landene er enige om produksjonsfrys, er vi klare for det. Hvis land som Iran, Russland, Venezuela, Opec-landene og alle de store produsentlandene er med på å fryse produksjonen, gjør vi det også, sa saudiarabiske visekronprins Mohammad bin-Salman til Bloomberg

Hele Norges coronakart