Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljeprisen nærmer seg 30 dollar fatet

Oljeprisen fortsetter å falle. Tirsdag ble både amerikansk råolje og nordsjøolje omsatt for under 31 dollar fatet.

SYNKER: Oljeprisen fortsetter å synke og nærmer seg nå 30 dollar fatet. Bildet viser installasjonen Ekofisk Foto: Kristian Skårdalsmo / NTB scanpix
SYNKER: Oljeprisen fortsetter å synke og nærmer seg nå 30 dollar fatet. Bildet viser installasjonen Ekofisk Foto: Kristian Skårdalsmo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag morgen norsk tid ble nordsjøolje omsatt for 30,53 dollar fatet på de asiatiske markedene.

I forrige uke falt oljeprisen 10 prosent og sank til under 35 dollar fatet. Årsaken er både svake økonomiske tall fra Kina, samt det stadig mer betente forholdet mellom de to oljenasjonene Saudi-Arabia og Iran, som øker faren for overproduksjon.

Investeringsanalytiker Daniel Ang tror imidlertid ikke at prisen vil falle under 30 dollar fatet.

- Vi vil se noe spekulasjon i fallende priser på kort sikt slik at prisene vil kunne fortsette å falle litt, men jeg tror det er mye som bidrar til at de blir liggende, sier Ang, som jobber for Philip Futures.

Markedet gjør seg også klar for nye forsyninger med råolje fra Iran når de vestlige sanksjonene etter planen fjernes i tråd med atomavtalen landet har inngått med verdenssamfunnet.

Det vil i løpet av noen måneder føre til at det skal omsettes ytterligere en million fat olje på et marked som allerede er mettet. Etter hvert vil dette trolig føre til produksjonskutt, men det vil ta noen måneder før landene greier å få dette på plass, framholder analytikeren Ric Spooner overfor Bloomberg News.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media