Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljeprisen ned igjen pga lavere spenning i Golfen

Oljeprisen hadde i ettermiddag sunket med rundt en halv dollar fatet, siden sluttnotering fredag. Årsaken er at den nå regnes som mindre sannsynlig at USA vil bruke våpenmakt mot Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra fredag 23. januar og fram til og med torsdag 29. januar økte oljeprisen med nesten to dollar fatet. Det var spenningen mellom Irak og USA som førte til oppgangen.

Høyeste notering i spotprisen på Brent Blend-olje torsdag var 16,08 dollar. Prisen begynte å synke alt fredag, og var ved 15.00-tiden mandag sunket til 15,11 dollar.

Ifølge oljeanalytiker Bjørn Mauritzen i Saga Petroleum var det utelukkende spenningen i Golfen som førte til den midlertidige økningen. Når prisen nå går nedover igjen, er det fordi markedet vurderer muligheten for væpnet konflikt som mindre sannsynlig, mener Mauritzen.

Han ser ingen grunn til at oljeprisen skal øke igjen, dersom det ikke kommer nye truende politiske signaler i forholdet mellom USA og Irak.

Asia-krisen, mild vinter og økning i Iraks oljekvoter taler for at oljeprisen skal holde seg lav.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!