Oljeprisene:

Oljeprisen opp 25 prosent på ett år. - Ekko av den forrige oljefesten

Oljeprisstigningen påvirker bensinprisen, din personlige økonomi og arbeidslivet.

OLJEFEST? Oljeprisen er på sitt høyeste nivå siden 2014, men vi kan ikke vente oss noen oljefest ifølge økonomene. Foto: Scanpix
OLJEFEST? Oljeprisen er på sitt høyeste nivå siden 2014, men vi kan ikke vente oss noen oljefest ifølge økonomene. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oljeprisen passerte torsdag i forrige uke 70-dollarsmerket og var dermed på sitt høyeste nivå siden høsten 2014, ifølge NTB.

Oljeprisen for råolje av nordsjøkvalitet lå nå tirsdag formiddag på rundt 69,50 dollar fatet. Dermed oljeprisen steget med 25 prosent det siste året.

- Oljesektoren er såpass stor i Norge så det er fortsatt positivt for norsk økonomi at oljeprisen stiger, sier Olav Chen, senior porteføljeforvalter i Storebrand til Dagbladet.

Økt sysselsetting

Med tanke på arbeidsmarkedet er det først og fremst oljenæringen som vil merke oppsvinget.

- Oljesektoren vil nyte godt av høyere oljepris. På Vestlandet og i Stavangerregionen går pilene for sysselsettingen oppover, sier Chen.

Andre næringer kan imidlertid få det vanskeligere.

Ifølge Chen vil stigningen i oljeprisen også føre til en sterkere kronekurs, som igjen vil føre til at konkurransen med utenlandske bedrifter vil bli hardere.

- Er man eksempelvis en norsk møbelprodusent vil møblene bli dyrere enn møbler fra produsenter i andre land. På verdensmarkedet vil folk da foretrekke de andre møblene, sier Chen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer