Tror bunnen er nådd:  Analytiker Trond Omdal i Pareto Securities tror 27 dollar fatet vil stå igjen som bunnen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Tror bunnen er nådd: Analytiker Trond Omdal i Pareto Securities tror 27 dollar fatet vil stå igjen som bunnen. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Oljeprisfallet: - Bunnen er nådd

Statoil og Oslo Børs avsluttet uken sterkt. Analytiker Trond Omdal i Pareto Securities tror 27 dollar fatet vil stå igjen som bunnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Etter en tøff start på året, var det lettelsesrally på Europas aksjebørser i går. Når oljeprisen i tillegg steg til over 31 dollar pr. fat, etter å ha nådd en foreløpig bunn på 27,08 dollar tidligere i uken, ble det feststemning på Oslo Børs, skriver Finansavisen.

Statoil-kursen var opp 8,3 prosent, mens Oslo Børs? hovedindeks steg 4,1 prosent. Oljeserviceaksjer som Seadrill og Petroleum Geo-Services var med på å dra indeksen opp, selv om aksjekursene fortsatt er kraftig ned hittil i år.

Oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto Securities har som de fleste andre bommet grovt med sine oljeprisanslag de seneste par årene. Men gårsdagens lettelserally ga han fornyet tro på at oljeprisen nå endelig har snudd opp:

- Jeg tror vi så bunnen på 27 dollar. Det blir nok i hvert fall bunnen for denne gangen, så får vi se hva som skjer til våren, da det pleier å komme korreksjoner. Men nå går vi inn i en periode som normalt sett er en stram periode i oljemarkedet, sier han til Finansavisen.

Det gjør at analytikeren også tror Statoil-kursen skal videre opp. Aksjekursen bunnet denne uken ut på 97,25 kroner, etter blitt handlet så høyt som over 140 kroner i slutten av oktober. Gårsdagens sluttkurs var 109,90 kroner.

Markedsuro og stup i oljeprisen har tynget Statoil-kursen de seneste dagene, men også spekulasjoner om at Statoil kutter det høye utbyttenivået ved kapitalmarkedsdagen om to uker.

- Hvis oljeprisene nå stabiliserer seg eller stiger, og selskapet opprettholder utbyttet, da bør aksjekursen stige videre, sier Omdal, som har hatt en kjøpsanbefaling på oljeselskapet siden i sommer, og opererer i dag med et kursmål på 150 kroner.

Flere nyheter Draghi frykter oljeprisen
Oljeprisen har tatt fyr: - Rallyet vil dø ut om kort tid
Branson: -Oljeprisen vil holde seg lav i årevis