Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljeraffineri brenner etter nytt NATO-angrep

NATO-fly fortsatte natt til i dag å angripe mål i Jugoslavia, ifølge jugoslaviske medier. Oljeraffineriet i Pancevo, 3 mil nordøst for Beograd, ble angrepet på nytt, sammen med en militær flyplass i utkanten av Beograd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Raffineriet brenner, og mannskaper forsøker å få brannen under kontroll, rapporterte det offisielle nyhetsbyrået Tanjug. Brannen brøt ut etter at eksplosjoner hørtes etter halv tre natt til mandag. Bilder i serbiske TV viste at det brant voldsomt.

Detonasjoner kom også fra Beograd-forstaden Batajnica, der det ligger en militær flyplass. Det er en viktig base og verksted for de sovjetiskbygde kampflyene MiG 21 og MiG 29. I likhet med oljeraffineriet har denne militærbasen blitt angrepet flere ganger siden NATO startet angrepene mot militære mål i Jugoslavia 24. mars.

En bil- og våpenfabrikk i det sentrale Serbia ble også angrepet på nytt etter midnatt.

- Flere kraftige eksplosjoner hørtes i Kragujevac. Det var to aggressor-angrep. Ni raketter traff bilfabrikken Zastava, meldte Tanjug. NATO-fly angrep fabrikken også i forrige uke. Jugoslaviske myndigheter hevder at 24 arbeidere ble såret i det angrepet.

Det er så langt ikke meldt om drepte eller sårete etter nattens angrep.

Flyalarmen hørtes i de fleste jugoslaviske byene søndag kveld, etter at serberne hadde feiret den ortodokse påskehøytiden i kirkene.

Detonasjoner hørtes i Novi Sad 8 mil nord for Beograd. Et av målene som er blitt truffet er en militærforlegning, ifølge nyhetsbyrået Beta. 10-12 raketter traff mål omkring provinshovedstaden Pristina i Kosovo, ifølge Tanjug.

Påskehøytid og dårlig vær gjorde at NATO begrenset angrepene i Jugoslavia i går.

(NTB-Reuters-DPA)