SANK: Her ligger «Kolskaya» ved land nær Murmansk i November i fjor. I natt sank den i Okhotskhavet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrei Pronin/Files
SANK: Her ligger «Kolskaya» ved land nær Murmansk i November i fjor. I natt sank den i Okhotskhavet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrei Pronin/FilesVis mer

Oljerigg sank - gir opp søket etter 49 savnede

Utenfor den østrussiske øya Sakhalin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bekreftet at fire er omkommet, mens 14 ble reddet fra riggen før den sank, ifølge Russia Today.

Resten av de 67 oljearbeiderne er savnet etter at riggen kantret og sank i Okhotskhavet utenfor den sørøstrussiske øya Sakhalin.

Fly og helikoptre ble sendt til land rundt klokken 19 lokal tid. Da hadde redningsmannskapene tilbrakt mer enn seks timer i det iskalde vannet, opplyser krisemyndighetene.

Kolskaja-riggen som tilhører det russiske leteselskapet Arktikmorneftegazrazvedka, ble tauet fra halvøya Kamtsjatka og var 200 kilometer fra land da ulykken skjedde søndag. Det er kraftig vind og 17 minusgrader i området.

- Ventilene ble ødelagt av is og bølger, og fartøyet begynte å ta inn vann, sier en talsmann for den regionale kriseberedskapen.

Mannskapet ventet på å bli evakuert av helikopter, men plattformen kantret og sank før de kunne komme seg om bord i redningsbåtene, forteller talspersonen og legger til at de som har blitt reddet opp av vannet, er alvorlig skadd.

To av riggens fire redningsbåter er funnet uten folk i, og redningsarbeidet er svært vanskelig på grunn av værforholdene.

(NTB)