Oljeselskapets lesbe-reklame får totalslakt: - Den var motbydelig

Oljesand-gruppe trakk omstridt reklameplakat etter klagestorm.

KLAGESTORM: Denne oljevennlige reklameplakaten har fått kritikk i Canada, og førte til en storm av klager mot gruppa som lagde og publiserte plakaten. Nå beklager oljegruppa. Foto: Canada OilSands Community
KLAGESTORM: Denne oljevennlige reklameplakaten har fått kritikk i Canada, og førte til en storm av klager mot gruppa som lagde og publiserte plakaten. Nå beklager oljegruppa. Foto: Canada OilSands Community Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «I Canada blir lesbiske ansett som heite! I Saudi-Arabia dør du hvis du er lesbisk!»

Det er budskapet til en reklameplakat den oljesand-vennlige gruppa Canada OilSands Community publiserte på Facebook og trakk tidligere denne uka, ifølge CBC, Canadas statlige kringkaster.

Plakaten viser to kvinner som omfavner hverandre og er i ferd med å kysse hverandre. Videre heter det på plakaten:

«Hvorfor får vi olja vår fra land som ikke synes at lesbiske er heite?!».

Det har ført til en massiv klagestorm i Canada.

Både i medier som har plukket opp saken og på Facebook hvor plakaten først ble publisert, haglet det med kritikk mot oljesand-gruppa og plakaten de publiserte.

«Gratulerer, du klarte å være rasistisk, sjåvinistisk og homofobisk på en og samme gang», skrev en Facebook-bruker under posten med den kontroversielle reklameplakaten, ifølge CBC.

Men gruppa trakk først plakaten etter at lederen, Robbie Picard, hadde rykket ut og forsvart motivasjonen bak publiseringen.

- Hvis dette retter oppmerksomhet mot at vi får drivstoff fra land som slakter homofile og lesbiske - jeg mener slakter dem, henger dem og banker dem offentlig - så er jeg komfortabel med å gi noen stikk hvis det betyr at saken får oppmerksomhet, sa Picard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer