Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljeservicestreiken avblåst

Partene til enighet etter fire uker med streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene i oljeservicestreiken kom etter mekling til enighet i årets tariffoppgjør mandag kveld.

Oljeindustriens Landsforening (OLF) og fagforbundet Nopef fikk løst konflikten hos riksmeklingsmann Svein Longva. Streiken har pågått i fire uker.

Partene ble enige om et oppgjør over to år som gir oljeserviceansatte om lag 60.000 kroner, hvor av cirka 43.000 kroner er generelle tillegg og om lag 17.000 kroner samlede ansiennitetstillegg, melder NA24.

I tillegg får Nopef en økning i satsene for skift- og nattillegg og helligdagsgodtgjørelse.

Streiken blant 87 av rundt 2.650 fagarbeidere, geologer og ingeniører streiket var nok til å fryse produksjonen på tre rigger. (ANB)

STREIKEN AVBLÅST: Etter fire uker med streik kom partene i oljeserviceforhandlingene til enighet mandag kveld. Svein Longva (t.v.) er her i samtale med OLFs forhandlingsleder Jan Hodneland. Foto: SCANPIX
STREIKEN AVBLÅST: Etter fire uker med streik kom partene i oljeserviceforhandlingene til enighet mandag kveld. Svein Longva (t.v.) er her i samtale med OLFs forhandlingsleder Jan Hodneland. Foto: SCANPIX Vis mer