TRAPPER OPP: Sheikh Nawaf S. Al-Sabah leder statseide Kuwait Petroleum Corporations utenlandssatsing og har som mål å produsere 150.000 fat olje pr. dag utenfor Kuwait innen 2020.Foto: Iván Kverme
TRAPPER OPP: Sheikh Nawaf S. Al-Sabah leder statseide Kuwait Petroleum Corporations utenlandssatsing og har som mål å produsere 150.000 fat olje pr. dag utenfor Kuwait innen 2020.Foto: Iván KvermeVis mer

Oljesjeik på jakt i Norge

Kuwaits statseide oljeselskap har investert 1 milliard dollar på norsk sokkel i løpet av to år. Nå vil toppsjef Nawaf S. Al-Sabah bli operatør i Norge.

(Finansavisen): - Vi kommer til å prioritere å øke produksjonen ytterligere gjennom nye oppkjøp. I tillegg skal vi bruke mer tid på leting, sier Nawaf S. Al-Sabah, adm. direktør i Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company (Kufpec), til Finansavisen.

Har rundet milliarden

Kufpec har på sin side investert rundt 1 milliard dollar på norsk sokkel de to seineste åra, ifølge Al-Sabah.

Selskapet har etablert seg med kontorlokaler på Ankerkvartalet i Stavanger, og er gjennom en offensiv oppkjøpsstrategi blitt en betydelig aktør på norsk sokkel, først og fremst i Sleipner-regionen sør i Nordsjøen, skriver avisa.

Kufpecs seineste oppkjøp på norsk sokkel ble gjennomført i fjor høst, da selskapet overtok Totals eierandel på plattformen Gina Krog, noe som doblet Kuwait-selskapets eierandel til 30 prosent.

Vil opp til 40 000 fat

Selskapet planlegger dessuten ifølge avisa å øke fotavtrykket i Norge gjennom flere investeringer, og er dessuten blitt kvalifisert som operatør.

- For vår del ser vi veldig mange gode muligheter på norsk sokkel. Det er ikke mange åra siden folk sa at mesteparten av oljen i Norge er funnet, men det tror ikke vi er tilfellet. Vi ønsker svært gjerne å gjøre mer leteaktivitet i Norge, og følger med på nye oppkjøpsmuligheter, sier Al-Sabah til avisa, og legger til:

- Vi ønsker å komme opp til 40 000 fat pr. dag innen relativt kort tid.

- Hva slags tidshorisont innebærer det?

- Relativt snart. Det kan i utgangspunktet komme en attraktiv avtale i morgen, men hvis det drøyer ut i neste år, så er det helt i orden. Vi er bemannet på en måte slik at vi kan håndtere dette, sier han til avisa.

Andre økonominyheter:

- Da er det bare for Norges Bank å kjøre på
- Kjøp disse åtte aksjene
Rakettvekst for norske supersko