Oljesøl fra Larvik til Grimstad

Last opp dine bilder fra oljeutslippet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Har du bilder av oljesølet etter "Full City"-forliset utenfor Langesund, kan du enkelt legge dem inn på kartet og dele dem med andre lesere.

Slik gjør du det:
Zoom deg inn på stedet hvor bildet er fra. Trykk på stedet, skriv inn tekst og last opp et bilde.

Du må være logget inn for å laste inn bildene. Har du ikke brukerkonto på Dagbladet, går du bare inn på www.db.no/folk.

TYKKFLYTENDE OLJE:  Bildet er tatt utenfor Kragerø av Ole-Magnus Stensrud, rådmann i Kragerø kommune. Han har også lagt ut flere bilder på kommunens facebookside, og på kommunens hjemmeside.
TYKKFLYTENDE OLJE: Bildet er tatt utenfor Kragerø av Ole-Magnus Stensrud, rådmann i Kragerø kommune. Han har også lagt ut flere bilder på kommunens facebookside, og på kommunens hjemmeside. Vis mer

Kystverket.no melder at oljen har nådd land vest for Larviksfjorden i øst, og helt ned til Grimstad.

I går var det 500 personer i arbeid med å fjerne oljesølet, og det ble samlet inn 40 tonn olje, men da er det en god del vann med også.

SKIPET SOM FORSÅRSAKET UTSLIPPET:  Bildet er tatt av Ole-Magnus Stensrud, rådmann i Kragerø kommune. Han har også lagt ut flere bilder på kommunens facebookside, og på kommunens hjemmeside.
SKIPET SOM FORSÅRSAKET UTSLIPPET: Bildet er tatt av Ole-Magnus Stensrud, rådmann i Kragerø kommune. Han har også lagt ut flere bilder på kommunens facebookside, og på kommunens hjemmeside. Vis mer

Østlig vind i går førte oljen mot land, og det er nå registrert oljesøl som har tilsølt strender fra Larviksfjorden i øst til Grimstad i vest.

Kan ta 15 år før oljesølet er borte
Seniorforsker Torgeir Bakke i Norsk institutt for vannforskning (NIVA) sier til Aftenposten i dag, at det kan ta 15 år før oljesølet er borte.

- Dette er et av de mest sårbare områdene som finnes for oljesøl, sier han, og forklarer det med at det er rullesteinsstrender i området som holder på oljen i lang tid i forhold til et svaberg.

- Basert på erfaringer fra andre tilsvarende strender som er blitt utsatt for oljesøl, som Alaska etter Exxon Valdez-ulykken, så tar det 10-15 år før naturen er tilbake til normalen, sier Bakke.

Han anslår at det i områder med svaberg, vil ta fem år før økosystemet igjen er normalt.

STRENDENE FULLE AV OLJE:  Bildet er tatt utenfor Kragerø av Ole-Magnus Stensrud, rådmann i Kragerø kommune. Han har også lagt ut flere bilder på kommunens facebookside, og på kommunens hjemmeside.
STRENDENE FULLE AV OLJE: Bildet er tatt utenfor Kragerø av Ole-Magnus Stensrud, rådmann i Kragerø kommune. Han har også lagt ut flere bilder på kommunens facebookside, og på kommunens hjemmeside. Vis mer


Forsket der båten gikk på grunn

SYNLIG OLJE I SJØEN:  Bildet er tatt utenfor Kragerø av Ole-Magnus Stensrud, rådmann i Kragerø kommune. Han har også lagt ut flere bilder på kommunens facebookside, og på kommunens hjemmeside.
SYNLIG OLJE I SJØEN: Bildet er tatt utenfor Kragerø av Ole-Magnus Stensrud, rådmann i Kragerø kommune. Han har også lagt ut flere bilder på kommunens facebookside, og på kommunens hjemmeside. Vis mer

Det er forsket på økosystemet langs kysten av Telemark i 20 år, og en av målestasjonene ligger på øya Såstein hvor "Full City" gikk på grunn.

- Det gir oss en helt unik kunnskap om konsekvensene av store utslipp, og om tiden det tar for økosystemet å finne tilbake til naturen balanse igjen, sier Bakken til Aftenposten.
Har du bilder og info om hvor oljen nå er, last opp et bilde på kartet, og skriv en tekst.
Eller tips oss:
Epost: 2400@db.no
Tlf: 2400 00 00
MMS/SMS til 2400

TYKKFLYTENDE OLJE:  Bildet er tatt utenfor Kragerø av Ole-Magnus Stensrud, rådmann i Kragerø kommune. Han har også lagt ut flere bilder på kommunens facebookside, og på kommunens hjemmeside.
TYKKFLYTENDE OLJE: Bildet er tatt utenfor Kragerø av Ole-Magnus Stensrud, rådmann i Kragerø kommune. Han har også lagt ut flere bilder på kommunens facebookside, og på kommunens hjemmeside. Vis mer
LANGESUND 20090803:
Oljesøl ved Langesund Bad etter det havarerte bulkskipet Full City utenfor Langesund.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
LANGESUND 20090803: Oljesøl ved Langesund Bad etter det havarerte bulkskipet Full City utenfor Langesund. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer