Oljesølet kom fra Oslo Sporveier

Politiet: - Lekkasje under omlasting.

FLERE KILOMETER FRA ÅSTEDET: Redningsmannskaper jobbet i går ettermiddag med å stoppe oljelekkasjen i Enebakkveien 69 for å stanse tilgrisingen av Alnaelva og Sørenga. FOTO: Eugene Brandal Laran/Dagbladet.
FLERE KILOMETER FRA ÅSTEDET: Redningsmannskaper jobbet i går ettermiddag med å stoppe oljelekkasjen i Enebakkveien 69 for å stanse tilgrisingen av Alnaelva og Sørenga. FOTO: Eugene Brandal Laran/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oljesølet som har griset til vannet i Oslos ny sentrumsbadeplass på Sørenga, kommer fra Oslo Sporveiers tanker med fyringsolje.

Oslo-politiet etterforsker Sporveiene og de to firmaene som var engasjert til å tømme tankene for fyringsolje, opplyser seksjonsjef Rune Skjold i økonomi- og spesialetterforskningseksjonen til Dagbladet.

- Åstedet for lekkasjene er Oslo Sporveiers tomt i Vårveien 55, og lekkasjene har oppstått i forbindelse med omlasting, sier Skjold.

Sporveiens tomt ligger i Manglerud bydel i nærheten av Ryen-krysset. Arbeidet med å stoppe oljens vei til Alnaelva og indre havnebasseng ligger om lag fire kilometer nedenfor, i krysset Enebakkveien 69/Arnljot Gellines vei 3.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med navnene på de to profesjonelle oljehåndteringsfirmaene som blir etterforsket sammen med oppdragsgiveren Oslo Sporveier.

- Det har vært samtaler med og forklaringer fra alle de tre partene, og etterforskningen fortsetter. Politiet vet ennå ikke om det har skjedd noe straffbart i forbindelse med lekkasjene, sier politiets seksjonssjef Rune Skjold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer