Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljesølet kom fra Oslo Sporveier

Politiet: - Lekkasje under omlasting.

FLERE KILOMETER FRA ÅSTEDET: Redningsmannskaper jobbet i går ettermiddag med å stoppe oljelekkasjen i Enebakkveien 69 for å stanse tilgrisingen av Alnaelva og Sørenga. FOTO: Eugene Brandal Laran/Dagbladet.
FLERE KILOMETER FRA ÅSTEDET: Redningsmannskaper jobbet i går ettermiddag med å stoppe oljelekkasjen i Enebakkveien 69 for å stanse tilgrisingen av Alnaelva og Sørenga. FOTO: Eugene Brandal Laran/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljesølet som har griset til vannet i Oslos ny sentrumsbadeplass på Sørenga, kommer fra Oslo Sporveiers tanker med fyringsolje.

Oslo-politiet etterforsker Sporveiene og de to firmaene som var engasjert til å tømme tankene for fyringsolje, opplyser seksjonsjef Rune Skjold i økonomi- og spesialetterforskningseksjonen til Dagbladet.

- Åstedet for lekkasjene er Oslo Sporveiers tomt i Vårveien 55, og lekkasjene har oppstått i forbindelse med omlasting, sier Skjold.

Sporveiens tomt ligger i Manglerud bydel i nærheten av Ryen-krysset. Arbeidet med å stoppe oljens vei til Alnaelva og indre havnebasseng ligger om lag fire kilometer nedenfor, i krysset Enebakkveien 69/Arnljot Gellines vei 3.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med navnene på de to profesjonelle oljehåndteringsfirmaene som blir etterforsket sammen med oppdragsgiveren Oslo Sporveier.

- Det har vært samtaler med og forklaringer fra alle de tre partene, og etterforskningen fortsetter. Politiet vet ennå ikke om det har skjedd noe straffbart i forbindelse med lekkasjene, sier politiets seksjonssjef Rune Skjold.

Politiet ble først varslet onsdag ettermiddag av Oslo brann- og redningsetat, som fikk henvendelser om diesellukt fra Follobanen.

-

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media