Oljestreiken er avblåst

Den 19 dager lange streiken i oljebransjen er over etter at partene ble enige om en ny oljeoverenskomst i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

YS-forbundene Privatansattes Fellesorganisasjon (PRIFO) og Norges Funksjonærforbund (NOFU) kom til enighet med Oljeindustriens Landsforening (OLF)/NHO om en ny oljeoverenskomst like etter klokka 19 mandag.

I en pressemelding fra PRIFO heter det at YS-forbundene PRIFO og NOFU har fått gjennomslag for sitt krav om organisasjonsfrihet og forhandlingsrett. Den nye avtalen innebærer at PRIFO/NOFU får en tariffavtale for samtlige av sine medlemmer.

OLFs forhandlingsleder Jan Hodneland uttaler at han er tilfreds med at partene er kommet fram til en løsning, og at det er kommet på plass en avtale som sikrer ansatte «like lønn- og arbeidsvilkår, uavhengig av hvilken organisasjon de er tilknyttet».

Oljeoverenskomsten omfatter til sammen rundt 1.000 medlemmer i PRIFO og NOFU. Nærmere 250 av dem har vært tatt ut i konflikten, som startet 29. august.

Esso Slagen, Borealis i Bamble, Statoil Mongstad og Statoils hovedkontor på Forus har vært direkte berørt av konflikten. De streikende vil gjenoppta sitt arbeid så snart det er praktisk mulig.

(NTB)