Oljestreiken fortsetter

Etter 13 timers mekling ble det nytt brudd mellom partene i oljestreiken.

Brudd: Forhandlingsleder i OLF Jan Hodneland (t.v.) og administrerende direktør i OLF Gro Bækken (t.h.) ankommer Riksmeklingsmannens kontor. Det ble imidlertid ingen enighet i konflikten. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Brudd: Forhandlingsleder i OLF Jan Hodneland (t.v.) og administrerende direktør i OLF Gro Bækken (t.h.) ankommer Riksmeklingsmannens kontor. Det ble imidlertid ingen enighet i konflikten. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er en svært alvorlig situasjon, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Oljeindustriens Landsforening (OLF).

Partene ble oppfordret av Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm til å møtes igjen i mekling for å forsøke å finne en løsning. Etter tretten timers mekling ble det søndag morgen klart at det ikke var grunnlag for å legge fram noen skisse.

Streiken er nå på dag femten og kostnadene er oppe i 2,7 milliarder kroner.

- OLF bevegde seg ikke en millimeter. Det var nok en gang pensjonssaken som gjorde at vi måtte bryte forhandlingene, sier leder i SAFE, Hilde Marit Brist, til NTB.

OLF mener på sin side at oljearbeiderne krever for mye. OLF har varslet lockout på norsk sokkel fra midnatt natt til tirsdag.

708 medlemmer i fagforeningene Industri Energi, SAFE og Lederne har vært ute i streik i snart to uker. Fagforeningene kjemper for å få avtalefestet en pensjonsordning fra fylte 62 år, en gavepensjon som kom på plass under lønnsoppgjøret i 1998.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer