Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljeutslipp fra Statfjord C

To kilometer lang oljefilm i Nordsjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| StatoilHydro har stengt produksjonen på Statfjord C i Nordsjøen etter et utslipp av oljeforurenset vann. Selskapet har rapportert hendelsen inn til Petroleumstilsynet.

— Det har vært utslipp av produsert vann fra ett av stigerørene. Situasjonen er under kontroll, og utslippet er stanset, opplyser Øistein Johannessen, vakthavende informasjonssjef i StatoilHydro til Aftenbladet.

Utslippet består av et tynt lag av lettere olje, såkalt oljeskinn.

— Oljefilmen dekker et område som er rundt 2 kilometer langt og 300-400 meter bredt. Det er foreløpig ikke aktuelt å aksjonere mot utslippet, ettersom oljeskinn er vanskelig å samle opp, opplyser, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ane Eide Kjærås i Kystverket til NTB.
Kystverket har sendt et fly til området for å observere oljen.

Petroleumstilsynet ble varslet om utslippet klokken 9.40.

— Det var et helikopter som oppdaget oljefilmen. Utslippet ble stoppet umiddelbart, og StatoilHydro har stengt produksjonen inntil videre. Det er for tidlig å si noe om alvorlighetsgraden, sier Inger Anda, pressetalskvinne i Petroleumstilsynet til NTB.(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling