UTSLIPP: Shells utslipp av diesel og parafin som ble oppdaget på Sjursøya i Oslo torsdag morgen, viser seg å ha mye større omfang enn først antatt. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
UTSLIPP: Shells utslipp av diesel og parafin som ble oppdaget på Sjursøya i Oslo torsdag morgen, viser seg å ha mye større omfang enn først antatt. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer

Oljeutslipp i Oslo kan være på flere hundre tusen liter

Det kan dreie seg om over 300.000 liter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shells utslipp av diesel og parafin som ble oppdaget på Sjursøya i Oslo torsdag morgen, viser seg å ha mye større omfang enn først antatt. Sent fredag kveld startet arbeidet med å legge ut lenser, men foreløpig er det ikke påvist utslipp i sjøen.

Til NTB opplyser kommunikasjonsdirektør Andreas Lunde i Shell at om lag 40.000 liter er fanget opp i oppsamlingstanker og miljøbrønner. Hvor resten av utslippet befinner seg, vet man foreløpig ikke, men trolig har det forsvunnet i grunnen.

- Vi har gått mange runder sammen med brannvesen og politi, og tallet 334.000 liter er vi kommet til ved volumberegning av lageret. Hvor det er blitt av oljen, vet vi foreløpig ikke, men det vil bli arbeidet på spreng for å finne ut hvor den er blitt av. For sikkerhets skyld startet vi fredag kveld med å legge ut lenser, sier Lunde.

I to tanker som tankbiler fylles fra, er det påvist frostsprengning i ventiler. Dette ble oppdaget torsdag morgen, og anlegget ble stengt omgående. Hvor lenge dette har pågått, vet ikke selskapet.

Kommunikasjonsdirektøren sier at både Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif), Kystverket og havnevesenet er holdt løpende orientert. Også politiet har tidligere opplyst at lekkasjen vil bli etterforsket. På det tidspunktet trodde man det dreide seg om 3.000 liter.

(NTB)