Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oljeutslipp i Tananger

En ukjent mengde oljebasert væske har lekket ut i havnebasseng i Tananger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk melding om utslippet i havnebassenget utenfor Nord Sea-basen i Tananger i Sola kommune klokka 23.45 torsdag kveld.

- Utslippet skjedde i forbindelse med lasting av oljebestandig mud fra tanker på land til tanker på en båt, sier operasjonsleder Karstein Tendenes ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Det har trolig vært overtrykk i en av tankene som har ført til at en del av væsken har rent fra båten og ned i sjøen.

Væsken er flytende og brannvesenet har lagt lenser rundt båten og arbeider nå med å samle opp mest mulig.

- Det er for tidlig å si noe om hvem som er ansvarlige for utslippet, sier operasjonslederen.

Væsken brukes på oljeplattformer i forbindelse med boringen. Foreløpig er det umulig å si hvor store mengder som har lekket ut.

- Den videre etterforskningen vil vise omfanget. Vi vet heller ikke hvor helsefarlig eller miljøskadelig denne væsken er på det nåværende tidspunkt, sier Tendenes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling