ET SKRITT VIDERE: Statsminister Jens Stoltenberg og tidligere olje- og energiminister Odd Roger Enoksen fotografert under presentasjonen av regjeringens stortingsmelding om helhetlig forvaltning av det marine miljø i Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten, og tildelingene for 19. konsesjonsrunde i Norskehavet og Barentshavet  i 2006. Nå begynner tallfestingen av de antatte gevinstene.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
ET SKRITT VIDERE: Statsminister Jens Stoltenberg og tidligere olje- og energiminister Odd Roger Enoksen fotografert under presentasjonen av regjeringens stortingsmelding om helhetlig forvaltning av det marine miljø i Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten, og tildelingene for 19. konsesjonsrunde i Norskehavet og Barentshavet i 2006. Nå begynner tallfestingen av de antatte gevinstene. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .Vis mer

Oljeutvinning i Lofoten kan gi 250 milliarder

Bare i investeringer, tror oljenæringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åpning for oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen vil kunne føre med seg investeringer på 200-250 milliarder kroner.

Dersom politikerne sier nei, vil det få store konsekvenser for norsk oljeindustri, skriver Nordlys.

Investeringene vil falle med 80 prosent fra dagens nivå i 2030, viser en ny Konkraft-rapport som blir lagt fram tirsdag. Konkraft er et samarbeidsorgan for oljeindustrien og myndighetene.

I rapporten pekes det på en forventet dramatisk nedgang i produksjonen på norsk sokkel fra 2015, med mindre man åpner for leteaktivitet på Nordland VI og VII og Troms II fra 2012.

- Vi mener at sjansene for store funn er størst i Lofoten og Vesterålen, derfor bør dette området inkluderes i norsk olje- og gassindustri, sier administrerende direktør Per Terje Vold i Oljeindustriens Landsforening.

Foreløpig er Snøhvit det eneste petroleumsfeltet som er satt i drift i Finnmark og Troms.


(NTB)