Oljeverndepotet på Fedje åpner igjen

Regjeringen svingte seg rundt etter «Server»-forliset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag, en måned etter «Server»-forliset, kunngjorde regjeringen at det nedlagte oljeverndepotet på Fedje skal gjenåpnes.

Depotet ble nedlagt i 2005, etter at Bondevik II-regjeringen bestemte at det skulle flyttes til til Florø i Sogn og Fjordane, fordi behovet for et slikt depot ble ansett å være større der.

Massivt krav

Nå, etter at olje fra «Server»-vraket griset til strendene på Fedje og utløste et massivt krav om gjenåpning, svinger altså regjeringen seg rundt og gjenåpner Fedje-depotet, som skal eksistere side om side med Florø-anlegget.

- Denne regjeringen mener det også er et behov for et oljeverndepot på Fedje. Det er en betydelig skipstrafikk i Nord-Hordaland, både i form av tankskipstrafikk til Mongstad og Sture og i form av lokaltrafikk og ordinær kysttrafikk. Fedje ligger sentralt plassert i forhold til denne trafikken, sier konstituert fiskeri- og kystminister Dag Terje Andersen nøkternt i en pressemelding.

Gjenopprettingen av depotet skal innebære en «betydelig» styrking av oljevernutstyret samt gjenoppretting av et opplært personell som kan bruke utstyret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer