- Ølkrigen ble spikeren i kista

Tre av åtte 50-kroners puber i Kristiansand har stengt dørene. Her er regnestykket.

SNUBLET I ØLKRIGEN: Tre utesteder i Kristiansand har måttet stenge dørene før den gyldne sommeresesongen. Ingen andre norske byer har samme 50-kroners-krig for halvliteren. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen/Dagbladet.
SNUBLET I ØLKRIGEN: Tre utesteder i Kristiansand har måttet stenge dørene før den gyldne sommeresesongen. Ingen andre norske byer har samme 50-kroners-krig for halvliteren. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dramatisk rapport fra skyttergravene i ølkrigen i Kristiansand: nå har tre av de åtte pubene og kafeene som satte ned ølprisen til 50 kroner halvliteren stengt dørene og/eller begjært seg konkurs.

Sist ned i knestående med tørre ølkraner og låst dør, er det tradisjonsrike og brune vannhullet Møllepuben nå tirsdag.

Det er ikke mer enn tre måneders tid siden, ved påsketider, at det første skremmeskuddet kom i ølkrigen som ingen andre norske byer har.

Da satte det første serveringsstedet, Kombinat, ned ølprisen til 50 kroner uka rundt. For en snau måned siden var antallet 50-kroners-puber økt til åtte. Ett av stedene gikk sågar ned til 49.

Og nå, mens halvliteren koster opp mot 100 på brygga i turisthovedstaden i sør, har allerede raseringen av billigstedene skutt fart.

- Sommeren kunne ikke redde

- Ølkrigen ble spikeren i kista for Møllepuben. Jeg kan huske stedet i bybildet fra 1980-90-årene. Selv om vi økte prisen fra 50 til 59 kroner for ei uke siden og vi hadde fullt med gjester inne og ute sist helg, skjønte vi at sommeren ikke ville rette opp tallene da vi fikk regnskapet for mai måned. Derfor gikk driftsselskapet Jolund AS til skifteretten for ikke å drive på andres regning, sier Jan-Arne Pettersen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer