AVVERGET: Torsdag anløper et skip fullastet med kullsyre Telemark. Med det slipper vi unna ølkrisa i denne omgang. Foto: NTB Scanpix
AVVERGET: Torsdag anløper et skip fullastet med kullsyre Telemark. Med det slipper vi unna ølkrisa i denne omgang. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ølkrisa avverget

Ølkrisa kan være avverget

Skip med CO2 kommer til Norge i dag.

Torsdag anløper et skip fullastet med kullsyre Telemark. Leverandøren Praxair tror CO2-krisa dermed er avverget i denne omgang.

- Vi regner med å kunne levere tilstrekkelige volumer i slutten av denne uken og gjennom helgen slik at ingen av våre industrikunder vil få langvarig produksjonsstopp. Vi tror derfor ikke at det er sannsynlig at det vil bli mangel på kullsyreholdige drikkevarer og andre næringsmidler i butikkene, sier administrerende direktør Sigurd Haukeli i Praxair Norge.

Oppmerksomheten rundt CO2-mangelen har i størst grad vært rettet mot konsekvensene den kan få for produksjon av øl og kullsyreholdige drikker, samt for rensing av drikkevann i Oslo. Haukeli understreker at produksjon som ivaretar menneskers liv, helse, dyrevelferd og sikkerhet vil ha førsteprioritet.

Men det er altså trolig nok kullsyre til alle. Den fryktede ølkrisa er trolig avverget inntil videre.

- Prioriteringen er nødvendig for å trygge at disse kundene har tilstrekkelige volumer til sikker drift. Deretter vil vi fra torsdag kveld, videre på fredag og gjennom helgen gjennomføre leveringer til blant annet matvareprodusenter, bryggerier og andre næringsvirksomheter, sier Haukeli.