Sverige:

Olle Palm (82) døde i flystyrten

- Jeg savner han veldig, sier sønnen.

DØD: Olle Palm døde i flystyrten i Sverige. Foto: Privat
DØD: Olle Palm døde i flystyrten i Sverige. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Natt til torsdag meldte flere svenske medier at en eldre mann døde, da et småfly styrtet utenfor Leksand i Dalarnas län i Sverige. Piloten i 80-åra var alene om bord i flyet, som ble meldt forsvunnet rundt klokka 20.30.

Etter en omfattende leteaksjon, hvor det blant annet ble tatt i bruk såkalt nattkikkert, ble flyet lokalisert omkring klokka 23. Aftonbladet skriver torsdag morgen at den omkomne ble funnet liggende ved siden av flyet.

Expressen opplyser senere på dagen at det var den tidligere hockeyspilleren Olle Palm (82) som døde i flystyrten i Dalarna onsdag.

- Savner han veldig

82-åringen etterlot seg åtte barn. Sønnen Mikael Palm (58) forteller til Dagbladet at han sist så faren sin i august.

- På grunn av corona har det vært vanskelig å se hverandre, og vi har snakket mest på telefon. Men i august kom han forbi hjemme hos oss og vi pratet en stund og tok en fika, sier han.

Palm husker spesielt godt at faren den dagen var veldig glad for at flyselskapet hans gikk så bra.

- Han var også veldig glad for min skyld, for det går bra på min jobb også. Vi ble enige om at vi skulle prøve å få til en felles grilling en dag når det ble lettelser i coronarestriksjonene. Men slik ble det ikke, sier han.

- Jeg savner han veldig.

Vanskelige forhold

Olle Palm (82) skulle fly til Värmland og hadde kontakt med en pilot i et annet fly, som skulle til samme sted. Politiet ble varslet av den andre piloten etter at kommunikasjonen ble brutt i Mora.

Kameraten slo alarm klokken 20.30 da flyet ikke ankom flyplassen i tide. Vennen hadde hatt kontakt med piloten via flyradioen, men fikk ikke noe svar.

På en radar kunne Luftredningen se det savnede flyets siste registrerte posisjon, utenfor Leksand omkring klokka 19. Området og været gjorde det likevel svært fanskelig å finne.

- Flyet har fløyet et strekk og blitt sett på radaren, og nå har man ikke kontakt lenger, sa operatør Joakim Blomberg ved SOS Alarm til SVT onsdag kveld.

Værforholdene skapte da problemer, opplyste Agne Hörnestig, kommunikatør ved det svenske sjøfartsverket, til den svenske statskanalen.

- Veldig stolt

82-åringen tok flysertifikatet på 90-tallet, da han var i femtiåra. Siden har han hatt sitt eget flyselskap, som driver med blant annet flyfotografering, brannfly og flyreklame, ifølge sønnen.

- Han var veldig pigg i hodet. Kroppen hadde begynt å skralte, men han var fortsatt i god form og veldig kvikk.

Palm fikk den tragiske beskjeden av sin søster, som hadde kontaktet politiet etter å ha sett det på nyhetene.

- Hun informerte oss alle. Vi hadde en prat alle oss åtte søsken, og så fortalte hun det, sier han.

Palm sier at han er veldig stolt av faren.

- Jeg er veldig stolt over min pappa, og den følelsen jeg sitter igjen med om at han fikk til at han foretok seg. Det er også noe jeg føler at jeg har arvet, og kanskje noe jeg har fra han, sier han.

- Pappa var dyktig på så mye, og hadde lært seg veldig mye forskjellig. Det er noe jeg er veldig stolt av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer