Olmert har fått prostatakreft

Men Israels statsminister sier han fortsetter i jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israels statsminister Ehud Olmert bekrefter at han har prostatakreft, men sykdommen ble oppdaget tidlig og vil ikke få betydning for hans virke som statsminister.

Det vil ikke være nødvendig med strålebehandling, og legene understreker at han har «gode sjanser» for å bli helt frisk. Men Olmert opplyste på sin pressekonferanse mandag at det vil være nødvendig med en mindre operasjon.

Olmert (62) overtok som statsminister i mars i fjor etter Ariel Sharon som måtte trekke seg etter et alvorlig hjerneslag. Men det siste året har Olmerts oppslutning blant velgerne ligget på et lavmål.Fortsetter som før - Jeg vil ikke ha noe problem med å fortsette som statsminister fram til behandlingen, og jeg gjenopptar mine plikter etter noen timers avbrekk. Legene sier jeg har alle muligheter til å bli frisk, sa Olmert på pressekonferansen.

En av hans leger, Shlomo Segev, understreker at det ble foretatt en vevsprøve 19. oktober og en uke senere var resultatet klart. En annen lege, Yaacov Ramon, sier at prostatakjertelen har vokst, men det er ikke nødvendig med noen strakstiltak.

Ifølge Ramon kan Olmert vente flere måneder med behandlingen, og den beskjedne økningen av prostatakjertelen utgjør ingen direkte helsefare for statsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer